Tietoa meistä

Työväenopiston toiminta-ajatus on tarjota aikuisille itsensä kehittämisen ja elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia – tietoa, taitoa, elämyksiä – sekä edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia vapaan sivistystyön periaatteiden pohjalta.

Opiskelijoita kotitalouden kurssilla.

Tämä on Helsingin työväenopisto

Työväenopistolla, puhekielessä työviksellä, on yli 100 vuotta historiaa kaupunkilaisten vapaa-ajan oppilaitoksena. Olemme virallisesti vapaan sivistystyön oppilaitos ja kulttuuritoimija, joka tarjoaa kuntalaisille omaehtoisia oppimismahdollisuuksia ja kulttuurielämyksiä kieli-, tieto-, taito- ja taideaineissa. Opiston toiminta-ajatus on tarjota aikuisille itsensä kehittämisen ja elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia – tietoa, taitoa, elämyksiä – sekä edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia vapaan sivistystyön periaatteiden pohjalta.

Opiston toiminta ja opetussuunnitelma pohjautuvat vapaan sivistystyön arvoperustaan, jossa korostuvat ihmisen elinikäinen oppiminen, yhteiskunnan eheys ja tasa-arvo, kestävä kehitys, moninaisuus, aktiivinen kansalaisuus, osallisuus sekä opintojen omaehtoisuus. Helsingin kaupungin arvot ja eettiset periaatteet ohjaavat osaltaan toimintaa.

Opiskelijamme arvostavat meissä mm.

  • työväenopistolla on loistavat opettajat ja edulliset kurssit
  • työväenopistolla on ilo oppia ja opiskella joustavasti minulle sopivalla tavalla
  • työväenopisto tarjoaa tuhansien kurssien valikoiman ja paljon uniikkeja kursseja 
  • työväenopisto on myös yhteisö, jossa voin oppia yksin ja yhdessä.  

Olen nuoresta asti opiskellut erilaisilla kursseilla, lyhyillä ja vuosia kestävillä. Olen ollut aina tyytyväinen ja ihaillut erikoisesti opettajien ammattitaitoa ja kärsivällisyyttä eritasoisten oppilaiden käsittelyssä. Paikat ovat olleet toimivia enkä osaa valittaa mistään. Ihmiset tekevät olon mukavaksi.

Asiakaspalaute, 2023 tyytyväisyyskysely

Helsingin työväenopisto on muutakin kuin paikka, oppilaitos tai valikoima erilaisia kursseja – olemme yhteisö, joka oppii ja kehittyy yhdessä.  Me tarjoamme mahdollisuudet elinikäiseen oppimiseen tuhansien kurssien, opettajien ja opiskelijoiden voimin. Kurssien lisäksi voit osallistua ilmaisille luennoille ja valtavaan määrään tapahtumia.  

Kursseille ilmoittautuminen on keskitetty pääkaupunkiseudun työväenopistojen yhteiseen Ilmonet-palveluun. Katso Helsingin työväenopiston kurssit Ilmonetistä ja tule mukaan innostavan oppimisen pariin!

Älä jää uutispimentoon!

Työviksen uutiskirje julkaistaan opetuskausina kerran kuussa.