Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli

Teatterin harrastaja upeassa maskissa.

Ilmaisun iloa opistossa

Tule joukkoomme kokemaan kirjallisuuden ja ilmaisun iloa! Kirjallisuuden, teatterin ja äidinkielen kurssit tarjoavat luovaa ja elämyksellistä itseilmaisun kehittämistä. Laajasta valikoimasta löydät kursseja sekä tavoitteelliseen opiskeluun että ilmaisun harrastamiseen. Rakenna oma opintopolkusi teatterin tai kirjoittamisen perus-, jatko- ja syventävistä kursseista.

Kokeile uutta proosan, lyriikan, draaman ja luovan kirjoittamisen kursseilla sekä työpajoissa. Luovan kirjoittamisen ryhmissä saat kannustavaa arviointia teksteihisi ja voit osallistua monipuoliseen keskusteluun. Löydä oma äänesi tekstin tuottamisessa ja opi ymmärtämään henkilöhahmojen, suhteiden ja toimintaympäristöjen rakenteita. Osallistuminen edellyttää avointa mieltä ja halua laittaa itsensä likoon omien tekstiensä välityksellä. Ryhmä soveltuu myös verkkokirjoittajille.

Kirjallisuuden tuntemus laajentuu luennoilla, lukupiireissä ja kirjailijavierailuilla. Kirjallisuuspiirit ovat kohtauspaikkoja, joissa voimme jatkaa vuoropuhelua lukijan ja kirjan välillä. Osallistuminen ei edellytä kirjallisuuden opintoja: lukemisen halu riittää.

Olen saanut paljon uusia elämyksiä ja tietoa työväenopiston kursseilla. Loistavat opettajat!

Esittävien taiteiden monipuolisuus avautuu teatteritiedon kursseilla ja teatterivierailuilla. Teatteritaiteen kursseilla voit perehtyä improvisaatioon, lausuntaan, näyttelijäntyöhön tai klovneriaan. Vaihtuvilla erikoiskursseilla pääset tutustumaan naamio-, yhteisö- tai tarinateatteriin. Itsetuntemusta ja -ilmaisua voit kehittää teatterin keinoista ammentavilla vuorovaikutuskursseilla. Myös näyttelijäksi aikomaton voi löytää kurssilta itseilmaisuunsa ja vuorovaikutustaitoihinsa uusia sävyjä ja syvyyttä.

Suurin osa opiston teatteriryhmistä, kuten Opistoteatteri, Studionäyttämö, Tunneteatteri, Maunula-teatteri sekä Theatre Vuosaari ovat perinteisiä harrastajaryhmiä, joiden lukukausi huipentuu esitykseen. Improvisaatioteatteria tekevä Pitkä Impro Helsinki esiintyy useammin, sillä ryhmä harjoittelee esiintymällä.

Äidinkielen opetuksemme alkaa kirjoittamisen ja lukemisen perusteista ja laajenee asiatekstien laadintaan, kielen tutkimukseen ja -huoltoon. Kielen tietoja ja taitoja voit kehittää kielenhuollon kursseilla, suomen kielen ja tekstien neuvonnassa sekä luennoilla. 

Kuva lavalta mikrofonin takaa yleisöön päin.

Ilmaiset tapahtumat

Löydät kaikki esityksemme Tapahtumat-alasivulta

Tapahtumat

Lisätietoa

Tarvitsetko lisätietoja? Pohditko sopivaa kurssitasoa? Aineenopettajat antavat opinto-ohjausta, auttavat sinua valitsemaan kursseja ja vastaavat kaikkiin opintoihin liittyviin kysymyksiin ennen ilmoittautumista ja opetusjakson aikana.