Luonto, ympäristö ja merenkulku

Lähiluonto tutuksi

Luonto ja ympäristö -ainealalla saat tietoa luonnosta ja ympäristöön liittyvistä kysymyksistä sekä tutustut erilaisiin lähiluonnosta nauttimisen mahdollisuuksiin. Suurin osa luontoaiheisesta opetuksesta toteutetaan lyhytkursseina tai yhden lukukauden pituisina.

Retkeilyyn ja muihin luontoharrastuksiin liittyvillä kursseilla saat vinkkejä luonnossa liikkumiseen ja oikeaan varustautumiseen sekä opit havainnoimaan luontoa. Puutarhanhoidon kursseilla opit vuoden kiertokulun mukaiset toimenpiteet pihapuutarhan tai palstaviljelyn hoitamista varten. Floristiikan kursseilla harjoittelemme käsittelemään kukkia ja tekemään erilaisia kimppuja ja koristeita. Tarjoamme myös kausittain vaihtuvia luentoja erilaisista luontoaiheista ja luonnontieteen ilmiöistä.

Merenkulun kurssit antavat perustiedot turvalliseen liikkumiseen sisävesillä ja saaristossa. Opisto järjestää sekä saaristo- ja rannikkomerenkulun että tähtitieteellisen merenkulkuopin kursseja. Tarjolla on myös syventäviä lyhytkursseja mm. navigoinnin elektroniikasta. Kurssit valmentavat Suomen Navigaatioliiton kaksi kertaa vuodessa järjestämiin vapaehtoisiin tutkintoihin. Suomen Navigaatioliiton www-sivuilta löytyy hyvää tietoa kurssimateriaaleista, tenttipäivistä sekä vanhoja tenttikysymyksiä.

Navigoi kursseille

Kaikki luonnon, ympäristön ja merenkulun kurssimme ilmonetissä

Pelkkiä ruusuja! Toiminta ja ympäristö on ensiluokkaisesti järjestettyä ja tietoa löytyy helposti ja mielekkäästi verkkosivuilta. Kaiken kaikkiaan erinomaista toimintaa!

Lisätietoa

Tarvitsetko lisätietoja? Pohditko sopivaa kurssitasoa? Aineenopettajat antavat opinto-ohjausta, auttavat sinua valitsemaan kursseja ja vastaavat kaikkiin opintoihin liittyviin kysymyksiin ennen ilmoittautumista ja opetusjakson aikana.