Tietotekniikka

Diggaatko digistä?

Tarjoamme monipuolista opetusta ja digitukea matalalla kynnyksellä liittyen tieto- ja viestintätekniikkaan. Suosituimmilla kursseillamme tutustutaan mm. mobiililaitteisiin, tietoturvaan sekä ohjelmointiin ja tekoälyyn. Välttämättömien digitaitojen oppiminen helpottaa mm. sähköisten asiointipalveluiden käyttämistä sekä edistää työ- ja opiskeluvalmiuksia.

Klikkaa auki tietotekniikan kurssit!

Opetus on suunnattu niin aloittelijoille, peruskäyttäjille kuin hyötykäyttäjillekin. Järjestämme kursseja edullisesti tai maksutta myös erityisryhmille kuten kehitys- ja näkövammaiset ja työttömät sekä maahanmuuttajat.

Oppimaan pääset matalalla osallistumiskynnyksellä kursseilla, luennoilla ja tietoiskuissa sekä avoimissa digipisteissä. Opetus järjestetään yleensä pienryhmissä lähiopetuksena opiston moderneissa tietotekniikkaluokissa tai verkko-opetuksena. Digiopastus on henkilökohtaista ja edellyttää ajanvarausta.

Kurssien taitotasot

Tietotekniikkaopetus pyrkii tarjoamaan matalalla osallistumiskynnyksellä yhdenvertaisia opiskelumahdollisuuksia kaikille ainealasta kiinnostuneille. Tietotekniikkakursseille on määritelty taitotaso vaativuuden ja etenemisnopeuden mukaan perustuen Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tieke ry:n digitaitotasomalliin. Avaa digitaitotasomalli tästä.

Kursseille on määritelty taitotasot vaativuuden ja etenemisnopeuden mukaan:

Juuri tänään ajattelin, miten tautisen hyvä paikka Työväenopisto on ollut minulle ja olen todella puhunut siitä ystävilleni. Missä muualla voisin opiskella windows10 tai Android-puhelinta ja kieliä. It-osaamiseni ja rohkeuteni käyttää omaa tietokonetta ja puhelinta on kasvanut. Opettajat ovat ihan mahtavan hyviä!

Digitukea itseopiskelijoille

Käytä hyväksesi avoimen ja joustavan itseopiskelun tukipalveluita avoin oppimiskeskus Ainossa, digipisteissä ja Opistotalon kirjastossa. Taitojen oppiminen ja soveltaminen voi tapahtua ryhmäopetuksen lisäksi itsenäisesti. Tarvittaessa voit varata henkilökohtaisen digiopastusajan tietotekniikkaopettajalta.

Tukimateriaalia

Opiston YouTube-kanavalta löydät paljon lyhytohjeita mm. Googlen palveluiden ja Teamsin käytöstä.

Information

Tarvitsetko lisätietoja? Pohditko sopivaa kurssitasoa? Aineenopettajat antavat opinto-ohjausta, auttavat sinua valitsemaan kursseja ja vastaavat kaikkiin opintoihin liittyviin kysymyksiin ennen ilmoittautumista ja opetusjakson aikana.