Opintopistekurssit

Helsingin työväenopisto tarjoaa kursseja, joista saa opintopisteitä. Tällaisia kursseja kutsutaan opintopistekursseiksi. Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa opintopistekursseilla hankittu osaaminen virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Kertyneet opintopisteet ovat myös hyvä lisä omassa CV:ssä tai työhakemuksessa.

Omat opintosuoritusmerkintäsi näet Oma Opintopolku -palvelussa . Kurssit on myös merkitty Opintopistekurssi-merkillä ilmonet.fi-palvelussa.

Osaaminen talteen!

  • Tavoitteet ja kriteerit: Osaamisen arvioimiskriteerit selviävät aina kurssikuvauksesta ilmonet.fi-sivustolla.
  • Opintopisteet: Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Jokainen piste vastaa noin 27 tunnin työmäärää.
  • Osaamisen arviointi: Arvioinnin valinta on sinun – voit halutessasi saada kurssista opintosuoritusmerkinnän. Jos päätät niin, kurssisuorituksesi tallennetaan viralliseen Koski-tietokantaan.
  • Hyväksytty-merkintä: Voit saada joko “hyväksytty” tai “hylätty” -merkinnän. Hyväksytty tarkoittaa, että olet saavuttanut kurssin tavoitteet ja suorituksesi tallennetaan Oma Opintopolku -palveluun.
  • Oma Opintopolku: Opintopisteet tallennetaan vain suostumuksella ja ne näkyvät Omassa Opintopolussa. Mikäli suorituksesi hylätään, sitä ei tallenneta Koski-tietokantaan.

Kansalaisopistojen liiton video opintopistekursseista

Ota kansalaisopistojen kursseilla saavutettu osaaminen talteen!