Miten meillä opiskellaan

Lähiopetus  

Suurin osa opiston kursseista järjestetään lähiopetuksena opetuspaikoilla. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Useimmiten opetusta annetaan kaksi opetustuntia kerrallaan eli 90 minuuttia. 

Verkko-opetus  

Verkko-opetus on verkossa tapahtuvaa opetusta, jossa opettaja ja ryhmä ovat samanaikaisesti läsnä tietokoneen välityksellä. 

Opiskelua varten tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä internetyhteyden. Verkon välityksellä voit jakaa kommentteja ja mielipiteitä opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa. 

Verkko-opiskelussa korostuu opiskelijan aktiivinen rooli – opettaja puolestaan ohjaa ja aktivoi. Oma aktiivisuutesi on tärkeä osa ryhmän vuorovaikutuksen muodostumista. 

Verkkokurssille osallistuaksesi sinun on hyvä hallita tietotekniikan perusteet. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla tutustumme verkon opiskeluympäristöön ja työkaluihin. Käytössämme on kurssista riippuen muun muassa Teams, Google Meet sekä Skype. Kurssin tai luennon tiedoissa on mainittu, millä alustalla tai ohjelmalla se toteutetaan. 

Monimuoto-opetus  

Monimuoto-opetuksessa osa ryhmästä voi olla läsnä, osa etänä. Monimuoto-opetusta voidaan järjestää myös niin, että ryhmällä on sovitut lähitapaamiset ja sovitut verkko-opetuksen kerrat. 

Itseopiskelu  

Kannustamme opiskelijoita myös itsenäiseen opiskeluun opiston tiloissa. Toimipisteiden aulatiloissa ja kirjastossa on tietokoneita itsenäiseen työskentelyyn.  kysy isänniltä 

Digipisteissä käytössäsi on tietokoneita, laaja ohjelmistovalikoima, dia-, filmi- ja valokuvaskannereita sekä tulostusmahdollisuus. 
Kaikissa tiloissa on avoin Stadinet-verkko. 

Omaehtoiset ryhmät

Haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden toimia tiloissamme myös omaehtoisesti. Pitkään pyörineillä kursseilla saattaa olla tietty hyvin yhteen hitsautunut porukka, joka voi halutessaan toimia opistossa omaehtoisena ryhmänä. Tällöin ryhmä valitsee keskuudestaan yhteyshenkilön, joka pitää yhteyttä opiston ja ryhmän välillä. He saavat käyttää tilaa ilmaiseksi ja kokoontua rakastamansa aiheen äärelle. Näin opiston kursseille mahtuu aina uusia opiskelijoita ja vanhat konkarit saavat jatkaa tutun porukan kanssa.

Opiskelija etäopetuksessa omalla sängyllään.

Kuulostiko hyvältä?

Jos kotoa käsin opiskelu kiinnostaa, täältä löydät kaikki Työviksen verkkokurssit.

Verkko-opetus ilmonetissä