Kuvataide
Vaihda perspektiiviä
Kuvataiteen kurssitarjonta sisältää grafiikkaa, keramiikkaa, kuvanveistoa, lasitaidetta, mosaiikkia, piirustusta, akryyli-, akvarelli-, guassi-, pastelli-, posliini-, tempera-, tussi- ja öljymaalausta, sarjakuvaa, muotokuva- ja ikonimaalausta, sekatekniikkaa, erilaisia teemakursseja ja luentoja.
Kursseja on eri taitotasoisina vasta-alkajille, perusteet hallitseville ja pidemmälle edistyneille. Voit halutessasi rakentaa kursseista itsellesi ja elämäntilanteeseesi sopivia opintopolkuja ja -kokonaisuuksia. Monipuolinen kurssitarjonta mahdollistaa myös valmentautumisen visuaalisten alojen ammatillisiin opintoihin.
Suurin osa opetuksesta tapahtuu koko lukukauden pituisilla kursseilla. Useille syksyn kursseille löytyy keväällä jatkokurssi. Lisäksi on lyhytkursseja, jotka muodostavat omia, erillisiä opintokokonaisuuksia. Lyhytkurssit voivat myös täydentää pitkiä kursseja, jolloin niitä kannattaa ottaa lisäkursseiksi.
Tarjonnastamme löytyy kursseja myös erilaisille kohderyhmille, kuten senioreille ja perheille. Maahanmuuttajille on mm. englanninkielisiä sekä kaksikielisiä suomi/englanti- ja suomi/venäjä-kuvataidekursseja, joilla voi taideopiskelun ohessa harjoituttaa kielitaitoa.
Ohjelmassamme on taidehistorian luentosarjoja ja taideteoriaa. Kuvataideopetuksen yhteydessä järjestetään myös erilaisia yleisölle avoimia näyttelyitä opiskelijoiden teosten tiimoilta.
Oppilaat kustantavat materiaalit ja välineet itse. Joillakin kursseilla tehdään yhteishankintoja, joista tiedotetaan erikseen.
Opettaja on aivan huippuammattilainen ja olen kiitollinen, että saan osallistua näin korkeatasoiseen opetukseen. Myös ryhmän tuesta saan paljon hyvää mieltä ja opiskeluintoa.
Työturvallisuusopas
Olemme laatineet oppaan kuvataiteen opiskelijoille turvallisen työskentelyn tueksi ja avuksi. Tutustu käytännönläheisiin huomioihin ja ohjeisiin sekä eri aineiden, materiaalien ja tekniikoiden turvalliseen käyttöön.
Kurssien taitotasot
Useimmista tekniikoista on tarjolla alkeis- ja jatkotason sekä syventävän ja osaajan tason kursseja. Ohjelmassa on myös erikois- ja teemakursseja. Tarjonnan suunnittelussa otetaan huomioon toisaalta taidon kehittymisen vaatima pitkäjänteisyys ja toisaalta tarve nopeaan ja intensiiviseen opiskeluun.
Kaikilta tarjonnassa olevilta kuvataiteen eri osa-alueilta pyritään järjestämään alkeiskursseja, joilla opiskellaan perusteita kuvanrakentamisesta, sommittelusta, väriopista, välineistä, materiaaleista ja valitusta tekniikasta tai tekniikoista. Alkeistason kurssilla opiskelijat tutustuvat työskentelyssä käytettäviin materiaaleihin ja työskentelytapoihin sekä perehtyvät visuaalisen työskentelyn perusteisiin.
Perusteet hallitseville järjestetään jatkotason kursseja, jotka sisältävät tekniikan harjaannuttamista, teoriaa soveltavia harjoituksia ja oman taiteellisen ilmaisun etsimistä. Jatkotason kurssilla opiskelijat oppivat käyttämään työskentelyssä käytettäviä materiaaleja ja soveltamaan erilaisia työskentelytapoja.
Syventävän tason kursseilla keskitytään oman persoonallisen ilmaisun kehittämiseen. Syventävän tason kurssilla opiskelijat syventävät jo opittuja taitojaan ja oppivat liittämään oman työskentelynsä osaksi taiteen laajempaa yhteiskunnallista, historiallista ja sosiaalista viitekehystä.
Pidemmälle edistyneille opiskelijoille tarjotaan erilaisia kursseja, joiden opetusjärjestelyissä korostuu opiskelijoiden omaehtoinen ja itsenäinen työote. Osaajan tason kurssilla opiskelijat kehittävät omaa taiteellista ilmaisuaan kohti valitsemiaan päämääriä. Itseohjautuvuus ja itsenäisyys sekä prosessitietoisuus ja sosiaalinen vuorovaikutus korostuvat tämän tason kursseilla. Pidemmälle edistyneille suunnatuilla kursseilla voidaan opetusjärjestelyt mukauttaa kurssin tavoitteiden mukaisiksi. Opettaja voi osalla kursseista olla paikalla vain ajoittain, tai opetusta voidaan järjestää verkkopohjaista oppimisympäristöä tai valittuja verkkopalveluita hyödyntäen.
Lisätietoa
Tarvitsetko lisätietoja? Pohditko sopivaa kurssitasoa? Aineenopettajat antavat opinto-ohjausta, auttavat sinua valitsemaan kursseja ja vastaavat kaikkiin opintoihin liittyviin kysymyksiin ennen ilmoittautumista ja opetusjakson aikana.