Kotitalous

Kotitalouden opiskelija pastasiivilä päässä.

Tervetuloa herkkusuut

Työvis tarjoaa monipuolista kotitalousopetusta ammattitaitoisten opettajien johdolla. Valikoimassa on runsaasti mielenkiintoisia kursseja, havaintoesityksiä, neuvontapisteitä ja luentoja ruuasta sekä kodinhoidosta.

Kotitalousopetuksen tavoitteena on, että opiskelijana 

  • pohdit kotitalouden arjen hallintaa ja sen yhteyksiä omiin valintoihisi ja toimintaasi
  • opit kotitalouteen liittyviä taitoja kuten ruoanvalmistusta ja leivontaa 
  • käytät tarkoituksenmukaisia, turvallisia ja kestävän kehityksen mukaisia työvälineitä, koneita, työtapoja sekä puhdistusaineita 
  • toimit harkitsevana ja vastuunsa tuntevana kuluttajana sekä tiedostat kulutukseen liittyviä ongelmia 
  • tiedostat kotitalouksien toimintaan liittyvää kansallista kulttuuria sekä kansainvälistymisen ja monikulttuurisuuden tuomia mahdollisuuksia 
  • saat opetuksesta haasteita ja ratkaisuja niin arkipäivään kuin vapaa-aikaan
  • osaat nauttia käsillä tekemisestä ja ympärillä olevista ihmisistä 

Kursseilla valmistamme ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokaa alkupaloista pää- ja jälkiruokiin arkisten ja juhlavien teemojen myötä. Toiminnassa yhdistyvät myönteinen ilmapiiri, yhdessä tekeminen sekä omasta työstä ja sen tuloksista nauttiminen. Valmistetut ruoat maistelemme opetuskerran päätteeksi. 

Tarjonnasta löytyy myös paljon verkkokursseja.  

Lähiopetuksen kursseihin et yleensä tarvitse mitään materiaaleja mukaasi. Joissain kursseissa tosin suositellaan mukaan otettavaksi omaa esiliinaa. Lähiopetuksessa käytettävistä materiaaleista maksetaan materiaalimaksu, joka näkyy kunkin kurssin tiedoissa ilmonetissä. Verkko-opetuksessa saat ohjeet tarvittavista välineistä ja raaka-aineista sähköpostiisi.

Löydä omat suosikkisi

Oppiaineet

Kurssit on jaoteltu oppiaineittain eri teemoihin. Teemoja ovat

  • elämänkaari
  • juhlaruoat
  • juomakulttuuri
  • kansainvälinen ruokakulttuuri
  • kodinhoito ja keittiöhygienia
  • kotimainen ruokakulttuuri
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistuksen perusteet

Kirjaimet kurssien otsikkojen perässä (A, B, C, D) kuvaavat rinnakkaiskursseja, joissa on sama ohjelma.  

Ruoanvalmistuskurssien taitotasot

Kurssit jaetaan vaativuuden mukaan kolmeen taitotasoon. Suurin osa kursseistamme on soveltavaa tasoa. Aloittelijoiden ja syventävän tason kurssien kohdalla on maininta soveltuvuudesta 

  • Aloittelijoiden taso: Herätellään kiinnostusta ja aloitetaan taidon harjoittelu. Keskitytään ruoanvalmistuksen perustietoihin ja -taitoihin sekä tavallisimpiin perusraaka-aineisiin. 
  • Soveltava taso: Harjoitetaan taitoja niitä monipuolistaen ja syventäen. Sovelletaan jo opittua. Suurin osa kursseistamme on tätä tasoa. 
  • Syventävä taso: Syvennetään ja edelleen monipuolistetaan jo opittua. Edellytetään ruoanvalmistuksen tai leivonnan perusteiden vahvaa hallintaa. 

Kurssit ovat todella hyviä, samoin pätevä henkilökunta kaikilla osa-alueilla. Hienoa, että Helsingissä on toimiva työväenopisto. Kiitos! Olen hemmoteltu 🙂 

Lisätietoa

Tarvitsetko lisätietoja? Pohditko sopivaa kurssitasoa? Aineenopettajat antavat opinto-ohjausta, auttavat sinua valitsemaan kursseja ja vastaavat kaikkiin opintoihin liittyviin kysymyksiin ennen ilmoittautumista ja opetusjakson aikana.