Kurser och anmälningar

Kitaransoittokin opitaan yhdessä

Työväenopisto är fullt av intressanta kurser – det finns något inspirerande för alla att lära sig. På våra kurser träffar du också likasinnade människor. Kunderna berättar om vänskap och työvisbekantskaper som varar i åratal. För en del av våra kunder är våra kurser både en hobby och en livsstil. Oavsett om du kommer för första gången eller har trivts vid vårt institut i flera år, är du varmt välkommen till työväenopisto.

Anmäl dig till kurser på ilmonet.fi

Anmäl dig till kurser på ilmonet.fi, per telefon 09 310 88610 eller på ett av Työväenopistos serviceställen. Serviceställena är Opistotalo, Malms kulturhus, Månsasgården och Stoa. 

Kursplatserna är personliga. Per telefon och på serviceställena kan du anmäla en annan person utöver dig själv, förutsatt att du har personens fullständiga kontaktuppgifter och personbeteckning. Den som anmäler sig till en kurs ska ha sin hemadress och, för betalning av kursavgiften, ett bankkonto i Finland. 

Anmälan är bindande. Läs igenom Työväenopistos villkor innan du anmäler dig på Ilmonet.  

Anmäl dig till reservplats om kursen redan är fullbokad. Vi meddelar dem som står i kö när en kursplats blir ledig. I anslutning till kursuppgifter anges om det inte går att anmäla sig till kursen på internet.   

Personer under 18 år kan inte själva anmäla sig på ilmonet.fi. Vårdnadshavaren kan registrera en minderårig som sin familjemedlem på Työväenopistos serviceställe och sedan anmäla den minderåriga till kurser. Den minderårigas vårdnadshavare ansvarar för sina familjemedlemmars avgifter. 

Registrering som användare på ilmonet.fi förutsätter identifiering via nätbanken. Om du inte har nätbankskoder kan du registrera dig på ett av Työväenopistos serviceställen.  

Du hinner ännu!

På ilmonet kan du lätt hitta alla Työvis kurser som har lediga platser.
Du kan också söka kurser som börjar snart genom att klicka på “sista minuten” i ilmonets navigering.

Undervisningen vid Helsingin työväenopisto ordnas huvudsakligen på finska och vid vårt systerinstitut Helsingfors arbis på svenska. Våra lärare är ofta mångbegåvade, så kontrollera kursbeskrivningen för eventuella hjälpspråk när du anmäler dig. Du klarar av många av våra kurser, till exempel idrottskurser, även med svagare kunskaper i finska eller svenska. Våra professionella lärare undervisar dig på våra förmånliga kurser, och är intresserade av att du lär dig och är ivrig att komma till arbetarinstituten. 

Intressanta, bildande och medryckande kurser för yrkesverksamma personer för att balansera vardagen, utveckla sig och lära sig mer. 

Hos oss kan du studera på över 5 400 inspirerande kurser och delta i 300 föreläsningar eller evenemang. Anmälan sker huvudsakligen i augusti och i januari när kurserna publiceras. Följ vårt nyhetsflöde och våra sociala medier så är du den första att anmäla dig. Våra kurser är populära. Om du inte fick en plats på en kurs, vänligen anmäl dig till kön eller kolla in våra sista minuten-kurser. I sista minuten-kurserna har vi samlat de kurser som har lediga platser just nu. 

Se även